Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O LOKALNIM IZBORIMA: PREDSEDNICA NARODNE SKUPšTINE RS RASPISALA LOKALNE IZBORE ZA 24. APRIL 2016. GODINE


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 24. april 2016. godine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007, 34/2010 - odluka US i 54/2011).

Predsednica Narodne skupštine je naglasila da se ta odluka ne odnosi na odbornike skupština gradova Beograda i Zaječara, kao ni na odbornike skupština opština Aranđelovac, Bor, Vrbas, Kovin, Kosjerić, Lučani, Majdanpek, Medveđa, Mionica, Negotin, Odžaci i Pećinci, jer su u tim lokalnim samoupravama održani vanredni lokalni izbori u periodu od 2013. do 2015. godine.

"Želim da pozovem građane Srbije, da 24. aprila izađu na izbore, kada će istovremeno biti održani parlamentarni i pokrajinski izbori i kada će imati priliku da, svojim odgovornim glasanjem, odluče o svim nivoima vlasti, a time i o budućnosti Srbije i o svojoj budućnosti", naglasila je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Gojković je apelovala na sve učesnike izbora da kampanja bude fer, poštena i pozitivna i naglasila da oni koji zadobiju poverenje građana moraju da imaju na umu da odluke koje će donositi budu isključivo u interesu građana.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 07.03.2016.
Naslov: Redakcija