Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UNIJA POSLODAVACA: Država da pomogne sa tri minimalca i dodatno odloži naplatu poreza i doprinosa za šest meseci


Direktor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković rekao je da će na sednici Predsedništva tog udruženja predložiti da država ove godine pomogne malim i srednjim preduzećima sa tri minimalne zarade za zaposlene i novim odlaganjem poreza i doprinosa za šest meseci.

On je rekao da će, zbog teške finansijske situacije koja je posledica ograničenog kretanja usled pandemije bolesti kovid-19, biti ugroženo dosta firmi do deset zaposlenih, ili će mnoge preći u sivu zonu poslovanja.

"Mnogo malih i srednjih preduzeća će morati da stavi ključ u bravu ili da počne da posluje nelegalno, jer nema odakle da plati dažbine. Mislim da će država uvideti tu moguću štetu i naći načina da još jednom pomogne privredi", rekao je Drobnjaković.

Dodao je da su stari ugovori sa poslovnim partnerima završeni ili se završavaju, a da se teško ugovaraju novi poslovni aranžmani. Drobnjaković je rekao i da je Unija pokrenula inicijativu da se prilikom dodele državne pomoći privredi sa hotelima izjednače hosteli i etno kuće, kao i poslastičari sa drugim ugostiteljskim objektima.

On je rekao i da "na sva vrata" najavljeni krediti iz Fonda za razvoj ne idu kako se očekivalo, jer su zahtevi mnogih vlasnika ugostiteljskih objekata odbijeni, a jednom broju njih još od aprila nije stigao odgovor.

Drobnjaković je rekao i da je Unija poslodavaca pokrenula inicijativu da se smanji zakup plovnih objekata koji su u državnom vlasništvu, a zakupljuju ih ugostitelji.

Izvor: Vebsajt N1, 04.1.2021.
Naslov: Redakcija