Zastava Bosne i Hercegovine

VISOKI SAVET SUDSTVA: Javni poziv za podnošenje prijava za imenovanje za zamenika Disciplinskog tužioca. Rok za podnošenje prijava 29. decembar 2023. godine


Visoki savet sudstva na osnovu člana 17. tačka 12. Zakona o Visokom savetu sudstva ("Sl. glasnik RS", br. 10/2023) i člana 12. Pravilnika o postupku za utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudija i predsednika sudova ("Sl. glasnik RS", br. 41/2015), objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za imenovanje za zamenika Disciplinskog tužioca.

Pozivaju se sudije da podnesu prijavu za imenovanje za:

- Zamenika Disciplinskog tužioca

I

Za zamenika Disciplinskog tužioca može biti imenovan sudija koji obavlja sudijsku funkciju najmanje deset godina i koji nije disciplinski kažnjavan.

II

Mandat zamenika Disciplinskog tužioca traje četiri godine.

Sudiji koji bude imenovan za zamenika Disciplinskog tužioca umanjuje se priliv predmeta u radu, na osnovu odluke Visokog saveta sudstva.

III

Zainteresovane sudije koje ispunjavaju uslove iz javnog poziva mogu podneti prijavu uz koju je potrebno dostaviti podatke iz lične i radne biografije.

Rok za podnošenje prijava je 29. decembar 2023. godine na adresu: Visoki savet sudstva, Resavska 42, Beograd ili na e-mail: ana.calovska@vss.sud.rs


Izvor: Vebsajt Visoki savet sudstva, 05.12.2023.
Naslov: Redakcija