Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "POČETAK PRIMENE UREDBE O JEDINSTVENIM TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIM ZAHTEVIMA I PROCEDURAMA ZA ČUVANJE I ZAŠTITU ARHIVSKE GRAĐE I DOKUMENTARNOG MATERIJALA U ELEKTRONSKOM OBLIKU"


Kompanija Paragraf organizovala je, 6. decembra 2023. godine, vebinar na temu "Početak primene Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku".

Vebinar je organizovan povodom početka primene Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku ("Sl. glasnik RS", br. 107/2021 i 94/2022). Na vebinaru je bilo reči o novom sistemu e-Arhiv, kao i o pouzdanom elektronskom čuvanju i formatima dokumenata koji su pogodni za dugotrajno čuvanje. Učesnici su stekli saznanja o tome koje dokumente je potrebno čuvati u elektronskom obliku i koji su uslovi koje je potrebno da ispune za zakonito čuvanje elektronskih dokumenata.

Vebinar je bio namenjen sekretarima, administratorima i administrativnim radnicima, pravnicima, računovođama, predstavnicima sektora ljudskih resursa, advokatima, zaposlenima u arhivama državnih organa, organa teritorijalne autonomije i jedinica lokalne samouprave kao i ustanova, javnih preduzeća i imalaca javnih ovlašćenja.

Teme vebinara su bile:

Predavači su bili:

  • Milan Vojvodić, master pravnik, šef Odseka za regulativu u oblasti informacionog društva u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija;
  • Dr Tatjana Kikić, arhivski savetnik, rukovodilac Arhiva u Agenciji za privredne registre.

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 06.12.2023.