Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽANA 6.12.2018. GODINE


Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Ovaj projekat je izuzetno značajan jer unapređuje sve infrastrukturne elemente unutrašnjeg vodnog transporta, kao što su luke, plovni putevi i inteligentni saobraćajni sistemi, a istovremeno time ispunjavamo obaveze koje proizilaze iz pristupnog procesa Evropskoj uniji.

Vlada je usvojila Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji za period od 2018. do 2022. godine sa Akcionim planom.

S obzirom na to da je neophodno strateško rešavanje problema smanjenja broja povreda na radu, posebno onih sa smrtnim ishodom, primenom Strategije biće unapređeni bezbednost na radu i uslovi rada, kako bi se sprečile povrede na radu i profesionalne bolesti i očuvalo zdravlje radno aktivnog stanovništva. Cilj primene Strategije u ovom periodu jeste smanjenje povreda na radu za pet odsto.

Na sednici je usvojen Projekat javno-privatnog partnerstva “Energetska sanacija i ugovorno isporučivanje toplotne energije Ekonomskom fakultetu u Kragejevcu”.

Izgradnjom sopstvene kotlarnice, zamenom spoljnih prozora i vrata, primenom ESCO modela u potpunosti će biti rešen problem energetske neefikasnosti. Nakon perioda od deset godina privatni partner predaće opremu Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu u vlasništvo, a uštede će biti i do 58 odsto.

Vlada je usvojila Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj (AFD) i Društva za promociju i učešće u ekonomskoj saradnji (PROPARCO) u Srbiji.

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja Draganu Ristiću i Laslu Šuranjiju za osvojene zlatne medalje na svetskim takmičenjima u paraolimpijskoj disciplini streljaštvo, koja su održana u Hrvatskoj i Brazilu.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru energetike, koja je obezbeđena u okviru Akcionog IPA programa za Republiku Srbiju za 2017. godinu, kao i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru zaštite životne sredine, koja je obezbeđena u okviru Akcionog IPA programa za 2017. godinu.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 6.12.2018.
Naslov: Redakcija