Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O NAUCI I ISTRAŽIVANJIMA


Ministarstvo prosvete. nauke i tehnološkog razvoja sprovodi javnu raspravu o nauci i istraživanjima (dalje: Nacrt zakona).

Nacrt zakona sačinilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Radnom grupom formiranom za izradu nacrta zakona o nauci i istraživanjima, koju je radi sprovođenja aktivnosti imenovao ministar.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici: Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srpske akademije nauka i umetnosti, Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj, Zajednice instituta Srbije svih državnih i privatnih univerziteta u Republici Srbiji i Privredne komore Srbije.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 3. decembra 2018. godine do 3. januara 2018. godine.

Nacrta zakona biće objavljen na zvaničnoj inernet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja www.mpn.gov.rs i na portalu e-uprave.

Tribine o predloženom nacrtu zakona održaće se u:

- Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu - Svečana sala, dana 10. decembra2018. godine u 10,00 časova;

- Univerzitetu u Nišu - Rektorat, dana 12. decembra 2018. godine u 11.00 časova;

- Univerzitetu u Novom Sadu - Rektorat, dana 18. decembra 2018. godine u 11,00 časova:

- Univerzitetu u Kragujevcu - Rektorat, dana 25. decembra 2018. godine u 11.00 časova:

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu prosvete. nauke i tehnološkog razvoja, preko posebnog obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na sledeću e-mail adresu: nauka@mpn.gov.rs, sa naznakom: "Nacrt zakona o nauci i istraživanjima".

Po okončanju javne rasprave. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će objaviti Izveštaj o održanoj javnoj raspravi na svojoj internet stranici i portalu e-uprave, najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Izvor: Ministarstvo provete, nauke i tehnološkog razvoja, 29.11.2018.