Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA BESPLATNA SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "NOVI PROPISI U JAVNOM SEKTORU I POPIS IMOVINE I OBAVEZA ZA 2018. GODINU": Sremska Mitrovica 5. decembar - Zrenjanin, 6. decembar 2018. godine


U organizaciji kompanije Paragraf, 5. decembra 2018. godine u Sremskoj Mitrovici, i 6. decembra 2018. godine u Zrenjaninu, održana su besplatna savetovanja na temu "NOVI PROPISI U JAVNOM SEKTORU I POPIS IMOVINE I OBAVEZA ZA 2018. GODINU", kojima je prisustvovao veliki broj učesnika iz javnog sektora.

U PRVOM DELU SAVETOVANJA koji je bio posvećen pripremama za sastavljanje finansijskog izveštaja za 2018. godinu predavanje je održla Jasmina Vratonjić, glavni i odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru". Predavanje je obuhvatalo teme koje se odnose na:

• Pripremne radnje koje prethode sastavljanju finansijskih izveštaja
• Redovan godišnji popis imovine i obaveza - rokovi, odgovornost, sprovođenje, usvajanje, knjiženje
• Procedure popisa - prikaz modela, primer izrade i postupanja po proceduri
• Novine i aktuelnosti u finansijsko-računovodstvenom poslovanju javnog sektora (nova neoporeziva primanja, novi obračun plata u 2019. godini, nove olakšice za ulaganje u kulturu, sudske i administrativne takse).

DRUGI DEO SAVETOVANJA bio je posvećen aktuelnostima u poslovanju javnog sektora, sa akcentom na zakonodavnu aktivnost, a predavanje u ovom delu savetovanja je održala  Aleksandra Jovanović, viši urednik u redakciji stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru". Drugi deo predavanja obuhvatao je sledeće teme:

• Novi propisi i propisi u pripremi (radni odnosi u organima državne uprave, javna svojina, javne nabavke, lobiranje, zaštita podataka o ličnosti, visoko obrazovanje)
• Novi sistem plata u javnom sektoru i radni odnosi u javnim službama - odlaganje početka primene do 2020. godine;
• Ograničenje zapošljavanja i maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru - primena u 2019. godini.

Nakon predavanja učesnici savetovanja imali su priliku da direktno predavačima postave pitanja i na njih dobiju odgovore.

Savetovanja u Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu su bila besplatna za sve polaznike, a pored ovog savetovanja, u planu su i besplatna savetovanja na iste teme u sledećim gradovima:

Valjevo

07. decembar (petak) 2018.

Gradska uprava grada Valjeva

Subotica

10. decembar (ponedeljak) 2018.

Otvoreni Univerzitet

Svoje učešće na seminarima možete obezbediti prijavom OVDE.

Izvor: Redakcija, 6.12.2018.