Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU: POTPISANI UGOVORI O PRODAJI STUDIJA B I "BC INFO"


Ugovori o prodaji kapitala javnog preduzeća Studio B i JIP "BC Info", Bela Crkva potpisani su 6. oktobra 2015. godine u Agenciji za privatizaciju.

Za Studio B, ugovor je u ime kupca,,Maxi Media" Beograd, potpisala direktor preduzeća, Ružica Krdžić, a za "BC Info" Bela Crkva ugovor je potpisao zastupnik po punomoćju kupca Kosta Krčadinac, saopšteno je iz Agencije.

Ugovore je u ime Agencije za privatizaciju potpisao direktor, Ljubomir Šubara.

Ugovori o prodaji kapitala za ta dva medija potpisani su u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 46/2015) i Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015), na osnovu kojih je sproveden postupak privatizacije, kao i rešenja Komisija za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Kako se navodi u saopštenju, Agencija za privatizaciju bila je u obavezi da pre potpisivanja ugovora dobije saglasnost Uprave za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija i Regulatornog tela za elektronske medije - REM.

Agencija za privatizaciju do sada je potpisala 11 ugovora o prodaji kapitala izdavača medija, navodi se u saopštenju.

Zakon o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015) propisuje da je rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu države i lokalnih samouprava 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne budu prodati, njihov kapital biće besplatno podeljen sadašnjim i bivšim zaposlenima.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 06.10.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija