Zastava Bosne i Hercegovine

FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE: Učenici da dostave potvrde o redovnom školovanju do 20. septembra, a studenti do kraja oktobra 2022. godine


Svi učenici i studenti koji primaju porodične penzije trebalo bi najkasnije do 20. septembra, odnosno do kraja oktobra da dostave fondu PIO potvrde o školovanju kako im ne bi bilo obustavljeno primanje.

Potvrda bi trebalo da sadrži status koji učenik ili student ima u toj školskoj godini, a mogu se predati lično ili poslati poštom filijali Fonda koja im isplaćuje penziju.

Učenici ovo pravo mogu da koriste do završetka školovanja, ali najkasnije do 20, a studenti do 26. Dokazi o školovanju dostavljaju se i inostranim nosiocima osiguranja, ukoliko im novac stiže iz ovih fondova. U slučaju da se zaposle potrebno je obavezno da o tome obaveste Fond PIO.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Izvor: Vebsajt Novosti, J. Ž. S., 04.09.2022.
Naslov: Redakcija