Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Od 7. septembra 2021. godine na snazi nova pravila rada za kafiće i restorane


Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, Skupštine Grada Beograda, na osnovu koje muzika ne sme da se emituje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danom posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata, stupa na snagu u utorak, 7. septembra 2021. godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naglasio je da će se na ovaj način uvesti red u ovu oblast jer je poslednjih meseci bilo puno pritužbi građana na određene ugostitelje koji emituju muziku po čitavu noć, maltretiraju ljude i uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno.

Ova se odluka ne odnosi na tri zone u gradu, na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim Ada Ciganliju i priobalje. U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata – rekao je Vesić.

Što se tiče Ade Ciganlije i priobalja, tu nas, kako je rekao, čeka Zakon o buci kada će Grad dobiti široka ovlašćenja u oblasti zaštite od buke.

Naši komunalni milicionari će moći da mere buku na licu mesta, da zatvaraju lokale, oduzimaju sredstvo sa kojeg se emituje muzika. Zato je moja poruka svima da se što pre prilagode i da sprovode mere zaštite od buke. Sekretarijat za zaštitu životne sredine uradio je različite modele zaštite od buke zajedno sa fakultetima Beogradskog univerziteta. Na ovaj način ugostitelji mogu da rade normalno i da štite privatnost drugih ljudi. Nećemo dozvoliti da neko maltretira ljude – istakao je Vesić.

On je posebno naglasio da ugostitelji treba da rade, ali sa druge strane moraju da poštuju privatnost građana.

Od utorka treba svi da se prilagode ovoj Odluci – rekao je Vesić.

Izvor: Vebsajt Blic, 03.09.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija