Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN SKUP "PREDSTAVLJANJE ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I ZAKONA O CENTRALNOJ EVIDENCIJI STVARNIH VLASNIKA U PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE"


Privredna komora Srbije je u saradnji sa Ministarstvom privrede 6.9.2018. godine organizovala skup na temu: "Predstavljanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika".

Gospodin Dušan Vučković, pomoćnik ministra privrede govorio je o razlozima za donošenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br 44/2008) i osvrnuo se na nova zakonska rešenja koja se tiču: upotrebe pečata, kvalifikovanog elektronskog potpisa, obaveze registracije adrese za prijem elektronske pošte, izdavanja prokure, povećanja osnovnog kapitala, smanjenja osnovnog kapitala, raspolaganja sopstvenim udelom društva, utvrđivanja tržišne vrednosti akcija, prinudne likvidacije, obaveze registrovanja ogranka.

Gospođa Jelica Trninić-Šišović i gospođa Sandra Tasić iz Ministarstva privrede govorile su o prekograničnom pripajanju i spajanju privrednih društava, Evropskom akcionarskom društvu i Evropskoj ekonomskoj interesnoj grupaciji.

Zakon je stupio na snagu 1.7.2018. godine, a sa njegovom primenom otpočeće se 1.10.2018. godine.

Nakon kratke pauze pomoćnik ministra privrede, Dušan Vučković, predstavio je Zakon o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Izvor: Redakcija, 06.09.2018.