Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ULAGANJIMA: U IZRADI ZAKONA UčESTVUJU I SVETSKA BANKA I MMF


Novi Zakon o ulaganjima, koji će se naći na jednoj od narednih sednica republičkog parlamenta, poboljšaće položaj investitora u Srbiji i garantovati im sva ona prava koja imaju u najrazvijenijim zemljama, pre svega Evropske unije, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

Ministar je rekao da su kao primer pri pravljenju zakonskog predloga poslužili svetski modeli i način na koji oni funkcionišu.

"Trenutno se Zakon nalazi u samoj završnoj finalizaciji razgovora između našeg zakonodavstva i ministarstava, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, jer želimo da imamo njihovu potpunu saglasnost oko svih tačaka, čiji će nam kredibilitet omogućiti značajnije investicije u Srbiji", rekao je Sertić.

"Zato nam je veoma važno da svaka reč i svaki član Zakona bude do detalja sproveden na pravi način, kako bismo i na taj način mogli da pokažemo našu opredeljenost ne samo prema evropskim intergacijama, već i da budemo dobri domaćini svim kompanijama koje žele da prošire proizvodnju", rekao je ministar.

Sertić je ukazao i da je namera da se, kroz različite druge mere koje će biti definisane u budućnosti, što veći broj domaćih malih privrednika uključi u velike industrijske komplekse i da što veći broj snabdevača bude iz domaćih kompanija.

Izvor: Vebsajt RTS, 04.09.2015.