Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI PARLAMENATA SRBIJE I KUBE


Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković i predsednik Nacionalne skupštine Kube, Huan Esteban Laso Ernandes, potpisali su u Havani sporazum o jačanju međuparlamentarnih veza, a Gojkovićeva je tom prilikom poručila da Srbija ceni podršku Kube očuvanju teritrijalnog integriteta naše zemlje.

Maja Gojković i Huan Esteban Laso Ernandes su potpisivanjem sporazuma potvrdili interes za jačanje saradnje i želju za intenziviranjem odnosa kroz podsticanje saradnje radnih tela, grupa prijateljstava, razmenu iskustava u zakonodavnom domenu.

Gojkovićeva je navela i da Srbija podržava ukidanje ekonomske, trgovinske i finasijske blokade SAD i pozdravlja normalizaciju odnosa dve države.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, na sastanku je istaknuto i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje u oblasti poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

Gojkovićeva je istakla i da podržava konkretizaciju projekata u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije, kao i što skoriju registraciju vakcina i lekova sa Kube.

Gojković je imala sastanke i u Ministarstvu spoljnih poslova, Centralnom komitetu KP Kube, a posetila je Centar za genetski inženjering i biotehnologiju i Kubanski institut za prijateljstvo sa narodima.

Izvor: Vebsajt RTS, 04.09.2015.