Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O UTVRĐIVANJU FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA ODRŽAVANJE LIKVIDNOSTI I OBRTNA SREDSTVA U OTEŽANIM EKONOMSKIM USLOVIMA USLED PANDEMIJE COVID-19: Biće obezbeđena sredstva za privredne subjekte koji su podneli zahtev za kreditiranje kod Fonda za razvoj Republike Srbije, a koji nisu mogli biti razmatrani zbog nedostatka sredstava


Vlada Republike Srbije utvrdila je Predlog zakona o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Imajući u vidu da postoji nužna potreba da se pomogne domaćoj privredi, a posebno s obzirom na to da je od 10. decembra prošle godine iskazano veliko interesovanje privrednih subjekata za daljom podrškom za nabavku obrtnih sredstava i očuvanje likvidnosti, primenom ovog zakonskog rešenja ta sredstva biće obezbeđena za njihovu održivost u uslovima otežanog poslovanja tokom pandemije.

Nakon usvajanja ovog zakona u parlamentu biće obezbeđena sredstva za privredne subjekte koji su podneli zahtev za kreditiranje kod Fonda za razvoj Republike Srbije u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 54/2020 i 57/2020), a koji nisu mogli biti razmatrani zbog nedostatka sredstava.

Izvor: Vebsajt Vlade, 01.07.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija