Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT AKTA O PROMENI USTAVA RS: Doneta Odluka o dopuni Odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava. Zadatak Radne grupe biće izrada akta o promeni Ustava Srbije i Predlog ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava


Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije je doneo Odluku o dopuni Odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava Srbije koja propisuje da zadatak ove Radne grupe bude da izradi akt o promeni Ustava Srbije i Predlog ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava.

Predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević podsetila je da je Odbor na sednici održanoj 23. juna ove godine doneo odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava Srbije.

"Imajući u vidu potrebu donošenja ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava predlaže se Odluka o dopuni Odluke o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava Srbije i to tako da zadatak Radne grupe bude da izradi akt o promeni Ustava Srbije i Predlog ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava", rekla je Žarić Kovačević na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Izvor: Vebsajt Nova, 06.07.2021.
Naslov: Redakcija