Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 6. JULA 2016. GODINE ODRżANE SEDNICE ODBORA ZA PROSTORNO PLANIRANJE, SAOBRAćAJ, INFRASTRUKTURU, PODODBORA ZA PRAćENJE STANJA U POLJOPRIVREDI U MARGINALNIM €� NAJNERAZVIJENIJIM PODRUčJIMA, ODBORA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE, ODBORA ZA KULTURU I INFORMISANJE - IZABRANI PREDSEDNICI I ZAMENICI PREDSEDNIKA ODBORA, RAZMOTRENE INICIJATIVE


Treća sednica Odbora za evropske integracije

Na sednici od 6. jula 2016. godine, članovi Odbora za evropske integracije prihvatili su, većinom glasova, inicijativu za organizaciju Interparlamentarne konferencije u Beogradu, 16. septembra 2016. godine, koju bi zajedno organizovali Narodna skupština Republike Srbije i Evropski parlament.

Predsednica Odbora Marinika Tepić obavestila je članove Odbora da je Interparlamentarna konferencija namenjena članovima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i Turske, a na temu korišćenja IPA fondova.

U nastavku sednice, članovi Odbora prihvatili su, većinom glasova, i inicijativu za posetu delegacije Udruženja bivših članova Evropskog parlamenta, od 25.09 - 02.10.2016. godine.

Predsednica Odbora upoznala je članove Odbora sa činjenicom da ovo Udruženje broji 700 članova, koji su i dalje politički aktivni u svojim zemljama, i koji iz svoje pozicije i činjenice da su bili članovi Evropskog parlamenta mogu doprineti procesu evropskih integracija Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Marinika Tepić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vesna Marković, Žarko Mićin, Marko Blagojević, Olivera Pešić, Dušica Stojković, Zvonimir Đokić, Miljan Damjanović, dr Muamer Bačevac, Dragan Šormaz, Mladen Grujuć, Gordana Čomić, Aleksandar Stevanović i Balint Pastor.

Prva sednica Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije održao je Prvu sednicu 6. jula 2016. godine, koju je, na osnovu člana 25. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine ("Sl. glasnik RS", br. 20/2012 - prečišćen tekst), sazvala predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković.

Članovi Odbora su za predsednika Odbora izabrali Katarinu Rakić, iz Poslaničke grupe Srpska napredna stranka, a za zamenika predsednika Odbora Stefanu Miladinović, iz Poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije.

Sednici je, do izbora predsednika Odbora, predsedavao najstariji član Odbora Jovo Ostojić, iz Poslaničke grupe Srpska radikalna stranka.

Prva sednica Odbora za kulturu i informisanje

Odbor za kulturu i informisanje održao je Prvu sednicu 6. jula 2016. godine, koju je, na osnovu člana 25. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine ("Sl. glasnik RS", br. 20/2012 - prečišćen tekst), sazvala predsednica Narodne skupštine.

Sednici je do izbora predsednika Odbora predsedavala prof. dr Slavica Đukić Dejanović, najstariji član Odbora, iz Poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije.

Članovi Odbora su za predsednika Odbora izabrali Maju Gojković iz Poslaničke grupe Srpska napredna stranka, a za zamenika predsednika Natašu Mićić iz Poslaničke grupe Liberalno demokratska partija – SDA Sandžaka.

Prva sednica Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije

Na Prvoj sednici Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije, održanoj 6. jula, članovi Pododbora razmotrili su zadatke vezane za aktivnosti Pododbora u narednom periodu.

Predsednik Pododbora Milija Miletić upoznao je članove Pododbora sa problemima sa kojima se susreću marginalizovana, odnosno područja sa otežanim uslovima rada i izneo svoje predloge kojima bi se isti problemi prevazišli.

Sednicom je predsedavao Milija Miletić, predsednik Pododbora.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 06.07.2016.
Naslov: Redakcija