Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 7. JULA 2015. GODINE NASTAVAK 12. VANREDNOG ZASEDANJA: RAZMATRANJE AMANDMANA NA PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HIPOTECI


12. vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini biće nastavljeno u utorak, 07. jula 2015. godine, sa početkom u 10,00 časova.

Skupština Srbije završila je 6. jula 2015. godine raspravu o Sporazumu između država članica NATO-a i ostalih država učesnica u NATO programu "Partnerstvo za mir" o statusu njihovih snaga.

Ministar odbrane naveo je tokom obrazlaganja sporazuma da će njegovo potvrđivanje olakšati odlazak u međunarodne mirovne misije i brojne vojne vežbe i podići operativnu i funkcionalnu sposobnost Vojske Srbije.

Ministar odbrane dodao je i da nijedna strana vojska neće moći da koristi kapacitete naše vojske, niti da prolazi kroz našu teritoriju bez poziva Srbije, kao i da je saradnja Srbije i NATO sve sadržajnija i intezivnija, ali da ratifikacija tog sporazuma ne znači ulazak, niti približavanje Srbije NATO.

Ministar je precizirao i da država neće isporučivati pripadnika vojske državi u kojoj je protiv njega izrečena smrtna kazna, budući da smrtna kazna ne postoji u pravnom sistemu Srbije.

Podršku sporazumu najavile su osim vladajućih stranaka i skoro sve opozicione stranke, uz navode da su za jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije i saradnju sa NATO.

Poslanici će rad nastaviti u utorak, 7. jula 2015. godine razmatranjem amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hipoteci.

Izvor: Vebsajt Beta, 06.07.2015.