Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

AKCIONI PLAN ZA FIRME U KOJIMA RADE OSOBE SA INVALIDITETOM: PREDUZEćA KOJA ZAPOšLJAVAJU OSOBE SA INVALIDITETOM IZUZETA IZ PROCESA PRIVATIZACIJE


Za sva preduzeća koja su izuzeta iz privatizacije, a koja zapošljavanju osobe sa invaliditetom i u društvenoj su svojini, biće napravljen Akcioni plan kako bi opstala, jer je od ogromne važnosti da te osobe imaju mogućnost da rade, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglašavajući da je za državu od ogromne važnosti da osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da rade i budu zaštićene, ministar je rekao "da ako ih je njihov hendikep onemogućio da ispune sve ono što mogu ostali, država ne bi trebalo da im još više otežava".

 

"Naša ideja je i to radimo, da o svakom preduzeću razgovaramo posebno i da za svako od njih napravimo program", rekao je ministar i dodao da se nada da će brzo biti donet Zakon o socijalnom preduzetništvu.

On je naveo da su preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom izuzeta iz privatizacije zahvaljujući zalaganju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i razumevanju ministarstava privrede i finansija.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 06.07.2015.