Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA KOJI ĆE REGULISATI ANGAŽOVANJE SEZONSKIH RADNIKA U POLJOPRIVREDI, ŠUMARSTVU, GRAĐEVINARSTVU, TURIZMU, UGOSTITELJSTVU I POMOĆI U KUĆI: Ministarstvo za rad uvažiće sva mišljenja koja će doprineti kvalitetu propisa


Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja otvoreno je za sva mišljenja po pitanju budućeg zakona koji će regulisati angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi, šumarstvu, građevinarstvu, turizmu i ugostiteljstvu i pomoći u kući.

Na tribini u Domu omladine, koju je organizovao portal "Mašina" na temu novog zakonskog rešenja u ovoj oblasti, ministarka Darija Kisić Tepavčević rekla da radna grupa koju je formiralo Ministarstvo radi na izradi nacrta zakona i da je taj proces potpuno transparentan.

Još ne postoji nacrt ovog zakona, ali je dobro da razgovaramo i razmenjujemo mišljenja. Budite uvereni u to da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji neće biti na korist radnika. Potpuno smo otvoreni za sva mišljenja i sve što je u okviru zakona ćemo i te kako uvažiti, rekla je ona.

Ministarka je navela da je imala na desetine sastanaka sa članovima radne grupe i da je bilo dosta poboljšanja na tekstu budućeg zakona.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je pokrenulo formiranje radnih grupa za izradu nekoliko nacrta zakona - o radnim praksama, socijalnom preduzetništvu, volontiranju i štrajku

Izvor: Vebsajt Vlade, 01.06.2021.
Naslov: Redakcija