Zastava Bosne i Hercegovine

OKRUGLI STO "PREDLOG PRAVILNIKA O TEHNIČKIM I DRUGIM ZAHTEVIMA ZA DRVNA GORIVA I STANDARDI IZ TE OBLASTI" 13. JUNA 2017. GODINE


Institut za standardizaciju Srbije i GIZ DKTI program "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji" organizuju okrugli sto pod nazivom "Predlog pravilnika o tehničkim i drugim zahtevima za drvna goriva i standardi iz te oblasti" u utorak 13. juna 2017. godine sa početkom u 11 časova, u Institutu, u sali na II spratu.

Cilj ovog skupa je da se šira stručna javnost upozna sa Predlogom pravilnika o tehničkim i drugim zahtevima za drvna goriva koji je pripremljen u okviru gore pomenutog GIZ DKTI programa kao i standardima koji su podrška njegovoj primeni. Predlog pravilnika obuhvata tehničke i druge zahteve od značaja za kvalitet drvnih goriva, buduće obaveze proizvođača i distributera drvnih goriva koji ih plasiraju na tržište Srbije, ulogu tržišne inspekcije, procedure za sticanje statusa ovlašćene laboratorije za ispitivanje kvaliteta drvnih goriva i izdavanje atesta i sertifikata, ulogu pojedinih ministarstava i druge odredbe od značaja za praktičnu implementaciju Pravilnika.

Nakon predstavljanja Predloga pravilnika učesnici će imati mogućnost da iznesu svoje mišljenje i daju svoje sugestije i predloge u vezi sa pojedinim odredbama Predloga pravilnika.

Na okruglom stolu očekuje se prisustvo proizvođača svih vrsta čvrstih biogoriva, distributera čvrstih biogoriva, laboratorija za ispitivanje kvaliteta čvrstih goriva, predstavnika različitih institucija i inspekcijske službe.

Zainteresovani svoje prisustvo na ovom skupu mogu da potvrde do 12. juna 2017. godine Odeljenju za edukaciju i promociju standardizacije na tel. 011/3409-340 i 011/3409-388 ili putem e-pošte na adresu iss-edukacija@iss.rs.

Izvor: Vebsajt Instituta za standardizaciju, 06.06.2017.