Zastava Bosne i Hercegovine

KRIZNI ŠTAB ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA OD ZARAZNE BOLESTI COVID-19: Ugostiteljski objekti od 7. maja 2021. godine rade i u zatvorenom do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od 1,5 do dva metra i bez muzike


Član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović potvrdio je da od 7. maja ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od 1,5 do dva metra i bez muzike.

Tiodorović je nakon sednice Kriznog štaba istakao da ova mera stupa na snagu od ponoći i naglasio da je zdravstveni sistem spreman za pojavu novoobolelih za oko sedam do 10 dana, ali ne u broju kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Virus je tu, u našem okruženju. Sve ostalo što bi moglo biti predmet razgovora imaćemo na sledećoj sednici, koja će biti održana naredne sedmice, kada ćemo na osnovu podataka oceniti situaciju i da li možemo očekivati njeno smirivanje, sa manje novoobolelih, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ipak je i dalje visok broj smrtnih ishoda kao posledica koronavirusa.

On je saopštio da je doneta i odluka da naši građani koji žive u inostranstvu, gde su uredno vakcinisani, mogu da uđu u zemlju bez ograničenja, navodeći da se očekuje da će zemlje iz kojih dolaze to isto primeniti i prema nama, odnosno uvesti recipročne mere.

Tiodorović je, govoreći o digitalnim kovid sertifikatima o vakcinaciji, rekao da smo na pravom putu i da su naši sertifikati pohvaljeni od nekih zemalja i Evropske komisije.

Nadamo se da će biti prihvaćeni u potpunosti i da ćemo imati racionalnu metodu koja će nam pomoći da komuniciramo lakše, a i da putujemo, objasnio je on.

Izvor: Vebsajt Vlade, 06.05.2021.
Naslov: Redakcija