Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽAN PARAGRAFOV VEBINAR "ZAKONSKA OBAVEZA PODNOŠENJA PREPISA ARHIVSKE KNJIGE U SKLADU SA NOVIM ZAKONOM O ARHIVSKOJ GRAĐI I ARHIVSKOJ DELATNOSTI"


U organizaciji kompanije Paragraf, 6. aprila 2021. godine, održan je vebinar pod nazivom " Zakonska obaveza podnošenja prepisa arhivske knjige u skladu sa novim Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti"

Na vebinaru su predavanje održale Dragana Tošić, viši urednik redakcije Paragrafa i dr Tatjana Kikić, arhivski savetnik u Arhivu Srbije.

Vebinar je namenjen pravnicima, zaposlenima u službama ljudskih resursa, računovodstva, ali i svima onima koji u svakodnevnom radu vrše prijem, evidenciju i arhiviranje poslovne dokumentacije, kao i zaposlenima u javnim arhivima.

Učesnici vebinara dobili su informacije o obavezama po novom Zakonu o arhivskoj građi, što će im služiti za unapređenje kancelarijskog poslovanja, kao i detaljniji prikaz obaveze vođenja arhivske knjige i bili su u prilici da postave pitanja u vezi sa primenom Zakona.

Na radionici je dat prikaz obaveza po Zakonu o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, kao i poseban osvrt na obavezu vođenja arhivske knjige, prednost elektronskog vođenja i obavezu dostavljanja prepisa arhivske knjige do 30.4. tekuće godine.

Od tema izdvajamo:

  • Obaveze stvaralacau pogledu arhiviranja
  • Kazne za nepoštovanje odredaba Zakona
  • Arhivska knjiga
  • Obaveza podnočenja prepisa arhivske knjige

Kompanija Paragraf u narednom periodu nastavlja sa organizacijom stručnih savetovanja i radionica, o čemu se možete informisati OVDE.

Izvor: Redakcija, 6.4.2021.