Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POKRENUTA PROCEDURA ZA IZBOR NOVIH ČLANOVA FISKALNOG SAVETA


Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, Aleksandra Tomić izjavila je da je predsednica Narodne skupštine pokrenula proceduru za izbor novih članova Fiskalnog saveta kojima je 5. aprila 2017. godine istekao šestogodišnji mandat.

Iz kabineta predsednice Narodne skupštine poslato je pismo sa zahtevom da predsednik Srbije, guverner Narodne banke Srbije i Ministarstvo finansija pošalju predlog novih članova Fiskalnog saveta.

Procedura je takva da predsednika Fiskalnog saveta predlaže predsednik države, a po jednog člana guverner NBS i Ministarstvo finansija.

Odbor za finansije je "tehnička podrška jer kada dobije predloge samo proverava ispunjenost uslova o obrazovanju i iskustvu predloženih kandidata, a zatim predloge šalje u skupštinski plenum".

Narodna skupština Republike Srbije izabrala je marta 2011. godine Pavla Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta, a za članove tog tela Vladimira Vučkovića i Nikolu Altiparmakova.

Izvor: Vebsajt N1, 05.04.2017.
Naslov: Redakcija