Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Izgradnja dela Unutrašnjeg magistralnog prstena, od budućeg izlaska iz Topčiderskog tunela do tunela "Šumice", predviđa rušenje 290 objekata. Vlasnici nekretnina naknade će dobijati u novcu ili nepokretnostima


Određenom broju stanovnika Autokomande predstoji selidba. U toku je izrada plana detaljne regulacije za deo Unutrašnjeg magistralnog prstena od budućeg izlaska iz Topčiderskog tunela do ulaska u tunel kod Šumica. Predloženo rešenje saobraćajnice iziskuje rušenje čak oko 290 objekata. Vlasnici nekretnina naknade će dobijati u novcu ili kvadratima.

Krajem prošle godine predstavljeno je idejno rešenje za treći sektor saobraćajnice UMP. Ova deonica je duga 2,5 kilometara.

Prema planu, bila bi od petlje "Hipodrom", gde je predviđena izgradnja tunela ispod Topčiderskog brda, do Partizanovog stadiona, odakle se dalje proteže deonica do "Šumica", za koju postoji i nadzemna i podzemna varijanta.

Kako je tada izjavio gradski menadžer Goran Vesić, za ovu saobraćajnicu potrebno je oko 30 miliona evra, i isto toliko za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, dok je za izgradnju tunela ispod Topčiderskog brda potrebno između 50 i 60 miliona evra.

Izvor: Vebsajt Srbija Danas, 04.03.2017.
Naslov: Redakcija