Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: Ekonomski fakultet akreditovao tri programa kratkih studija - Menadžment prodaje, Poreski savetnik i Poslovni analitičar


Na sednici Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje održanoj u utorak 28. novembra 2023. godine, akreditovana su tri programa kratkih studija koje je predložio Ekonomski fakultet.

U pitanju su programi Menadžment prodaje, Poreski savetnik i Poslovni analitičar. Kratki programi studija su vid nastave uveden izmenama Zakona o visokom obrazovanju 2019. godine. Mogu trajati od tri do osamnaest meseci, a po završenom programu polaznici dobijaju zvaničan sertifikat, koji je registrovan pri nadležnom ministarstvu. Za razliku od osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija, koje se organizuju tako da studentima pruže širinu znanja, kratki programi studija usmereni su na usko specijalizovano znanje vezano za obavljanje konkretne delatnosti.

Ovo su prvi programi koje je akreditovao Ekonomski fakultet, a početak realizacije se očekuje početkom 2024. godine. Do tada će potencijalni polaznici biti upoznati sa strukturom svih programa i uslovima studiranja.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 02.12.2023.
Naslov: Redakcija