Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT PRAVILNIKA O VREMENU PRIKAZIVANJA RIJALITIJA PRINUDNOG OKRUŽENJA U PROGRAMIMA PRUŽALACA MEDIJSKIH USLUGA: REM odlučio da rijaliti može čitav dan. Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti traži da se usvoji Zakon kojim bi se emitovanje rijaliti programa ograničilo na period posle 23 sata


Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je odbilo predlog o izglasavanju Nacrta pravilnika o vremenu prikazivanja rijalitija prinudnog okruženja u programima pružalaca medijskih usluga, kojim bi se emitovanje rijaliti programa ograničilo na period posle 23 sata, saopštilo je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Predsednik tog udruženja Savo Manojlović ocenio je da je REM time prekršio svoju prethodnu odluku i da je nastavio sa kršenjem zakona.

"Ni pored napora novih članova REM-a očigledno postoji jasan otpor da REM počne sa delovanjem u skladu sa zakonom. Promene u REM-u nemoguće su dok se ne zamene stari članovi koji su godinama kršili zakon", ocenio je Manojlović.

Prema njegovim rečima, UZUS će sa studentima iz Tima "Kreni-Promeni" i "Srbijom u pokretu" insistirati da Narodna skupština usvoji zakonski predlog koji je putem narodne inicijative podržalo 42.852 građana.

"Čini se da je REM nemoguće otrgnuti van kontrole i uticaja onih koji zakon krše i pored napora nekih novoizabranih članova", ocenio je Manojlović i dodao da proces usvajanja zakonskog predloga "trenutno koči Ministarstvo kulture koje nije dalo mišljenje na Predlog zakona".

"U slučaju daljeg blokiranja odlučivanja podnećemo ustavnu žalbu Ustavnom sudu", najavio je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Izvor: Vebsajt N1, 02.11.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija