Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAVRŠENI IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI BEOGRADA


Izbori su bili najmasovniji do sada, a hala Sava centra bila je prepuna beogradskih advokata. Kako kažu, ovim izborima i njihovom masovnošću konačno je stavljena tačka podelama na dve komore i od sada nema više mesta sumnjama ko su legitimni predstavnici advokata Beograda.

"Ovi izbori pokazali su jedinstvo advokata, ali i činjenicu da je profesija pobedila dnevno politikanstvo", kaže jedan od advokata.

Glasalo je 978 advokata, što je duplo više nego na dosadašnjim izborima, od kojih je Tintor osvojio 760, dok su protivkandidati Zora Dobričanin Ikodinović i Miroljub Pavlović osvojili 151, odnosno 49 glasova, uz 14 nevažećih glasačkih listića.

"Posle godine u kojoj smo puno toga uradili i o postignutom redovno informisali naše kolege, članove AKB, izuzetno sam zadovoljan što sam opravdao njihovo poverenje koje su mi ukazali na prethodnim izborima, održanim pre samo godinu dana", rekao je Tintor.

Izabrano je i 13 članova Upravnog odbora, članovi Nadzornog odbora, disciplinski tužilac i njegovi zamenici, predsednik Disciplinskog suda i discpilinske sudije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Blica, 5.11.2018.
Naslov: Redakcija