Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANA SEDNICA KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE REFORME PRAVOSUĐA


Komisija za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa za period od 2013. do 2018. godine ("Sl. glasnik RS", br. 57/2013) održala je 3. novembra 2017. godine 30. sednicu, na kojoj su razmatrani izveštaji relevantnih subjekata za drugi i treći kvartal 2017. godine.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić rekao je da je u prethodnom periodu resorno ministarstvo ogromnu pažnju posvetilo unapređenju infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa.

"Ministarstvo je nastavilo sa intenzivnim naporima na povećanju prostornih kapaciteta za rad sudova i tužilaštava", rekao je Ilić, predstavljajući izveštaj Ministarstva za drugi i treći kvartal ove godine.

On je podsetio da je 1. juna otvorena nova zgrada Prekršajnog suda u Požarevcu, koja se prostire na 700 metara kvadratnih. Takođe je 16. juna otvorena nova zgrada Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu, površine 3.000 metara kvadratnih.

U vezi sa naporima ministarstva da se obezbede bolji uslovi za rad zaposlenih u pravosuđu, Ilić je rekao da je budžetskim sredstvima rekonstruisana i zgrada pravosudnih organa u Prijepolju, a koju će danas obići ministar pravde Nela Kuburović.

U toj zgradi su smešteni Osnovni sud, Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud.

Izveštaje za drugi i treći kvartal ove godine podneli su i predstavnici Vrhovnog kasacionog suda, Visokog saveta sudstva, Republičkog javnog tužilaštva i Državnog veća tužilaca.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 03.11.2017.