Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDNICA KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE REFORME PRAVOSUĐA


Komisija za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa za period od 2013. do 2018. godine ("Sl. glasnik RS", br. 57/2013) održala je 3. novembra 2017. godine 30. sednicu, na kojoj su razmatrani izveštaji relevantnih subjekata za drugi i treći kvartal 2017. godine.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić rekao je da je u prethodnom periodu resorno ministarstvo ogromnu pažnju posvetilo unapređenju infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa.

"Ministarstvo je nastavilo sa intenzivnim naporima na povećanju prostornih kapaciteta za rad sudova i tužilaštava", rekao je Ilić, predstavljajući izveštaj Ministarstva za drugi i treći kvartal ove godine.

On je podsetio da je 1. juna otvorena nova zgrada Prekršajnog suda u Požarevcu, koja se prostire na 700 metara kvadratnih. Takođe je 16. juna otvorena nova zgrada Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu, površine 3.000 metara kvadratnih.

U vezi sa naporima ministarstva da se obezbede bolji uslovi za rad zaposlenih u pravosuđu, Ilić je rekao da je budžetskim sredstvima rekonstruisana i zgrada pravosudnih organa u Prijepolju, a koju će danas obići ministar pravde Nela Kuburović.

U toj zgradi su smešteni Osnovni sud, Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud.

Izveštaje za drugi i treći kvartal ove godine podneli su i predstavnici Vrhovnog kasacionog suda, Visokog saveta sudstva, Republičkog javnog tužilaštva i Državnog veća tužilaca.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 03.11.2017.