Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: U Predlogu zakona nema odredbe o oduzimanju vozila za vožnju sa 2 promila alkohola u krvi


Vožnja sa 2 promila alkohola u krvi neće se ni nakon usvajanja Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kažnjavati oduzimanjem automobila, međutim, Srbija nije zauvek odustala od ove rigorozne mere koja je izazvala najviše polemika u javnosti kada je reč o novim saobraćajnim kaznama.

Iz Predloga zakona koji će se uskoro naći i pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srbije, naime, izbačena je odredba na osnovu koje bi se oduzimali automobili vozačima zbog vožnje sa 2 promila alkohola u krvi.

U MUP-u kažu da su se na ovaj korak odlučili zbog brojnih prepreka.

Sa druge strane, ova mera je odložena dok se svi policijski automobili ne pokriju kamerama. Tek kada se svi automobili pokriju kamerama, zahvaljujući kojima će sve biti pokriveno i tonski i vizuelno onda će ova mera moći da se sprovodi. S tim u vezi, čim se usvoji ovaj Zakon, odmah će početi da se radi na novom tekstu kao i na obezbeđivanju kamera.

Izvor: Vebsajt Telegrafa, Lj. R., 02.11.2017.
Naslov: Redakcija