Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O BUDŽETU REPUBLIKE SRBIJE ZA 2015. GODINU: PREDVIđENO JE DA SE ZAPOSLENIMA U USTANOVAMA OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA I USTANOVAMA UčENIčKOG STANDARDA JEDNOKRATNO ISPLATI 6.000 DINARA, SA PRIPADAJUćIM POREZOM I DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE


Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu naći će se na dnevnom redu Pete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini, 10. novembra 2015. godine.

Predlog zakona predviđa da se zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati 6.000 dinara, sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, navodi se u obrazloženju ovog propisa.

Donošenje ovog zakona, kako se dalje navodi, neophodno je radi unapređenja kvaliteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.

Predlaže se donošenje ovog zakona po hitnom postupku, kako bi se stvorili uslovi za realizaciju predloženih rešenja u 2015. godini, u skladu sa bilansnim mogućnostima budžeta Republike Srbije, dodaje se u obrazloženju.

Izvor: Redakcija, 05.11.2015.