Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O POREZIMA NA UPOTREBU, DRŽANJE I NOŠENJE DOBARA: Poreska rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje stižu i onima koji su ga odjavili, pa čak i onih koji više od 20 godina nemaju oružje. Ovi građani treba da podnesu zahtev u svojim filijalama PU da bi se storniralo rešenje da ne poseduju oružje


Poreska uprava Srbije poslala je rešenja o porezu na oružje i na hiljade adresa onih koji su ga odjavili, pa čak i onih koji više od 20 godina nemaju oružje.

Jedan od njih je R.R. iz Kraljeva koji je bio neprijatno iznenađen kada je dobio rešenje da plati porez za pištolj koji mu je ukraden iz kuće još 2010. godine.

"Policija je tada napravila zapisnik da više ne posedujem oružje i sledećih šest godina nisam dobijao ništa. Sada sam dobio rešenje da platim porez na nešto što nemam", kaže R.R..

Prema nezvaničnim saznanjima, filijale poreske u Srbiji su ovih dana prepune ljudi koji dolaze da se žale. Najproblematičnije je što je jedini njihov odgovor - podnesite žalbu.

"Građani bi morali da dobiju uverenje iz policijskih uprava u svom mestu i za to plate taksu od 1.000 dinara, a za žalbu Poreskoj taksa je 400 dinara. Kako je utvrđeno da je reč o propustu, građani koji su dobili rešenja treba da podnesu zahtev u svojim filijalama da bi se storniralo rešenje da ne poseduju oružje. Onda Poreska, od policijskih uprava, po službenoj dužnosti pribavlja potvrde i na taj način se rešenja stavljaju van snage", kažu iz Poreske uprave.

U Poreskoj upravi navode da su rešenja doneta na osnovu podataka sa stanjem na dan 31.12. 2016. godine, koje je MUP Srbije dostavio Poreskoj upravi.

Izvor: Vebsajt 021, 05.10.2017.
Naslov: Redakcija