Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O RAČUNOVODSTVU: PROPIS PRILAGODITI EVROPSKOM ZAKONODAVSTVU STAV JE čLANOVA SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA IZ REDOVA POSLODAVACA


Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, održanoj 5. oktobra 2015. godine, članovi iz redova poslodavaca izneli su probleme u primeni Zakona o računovodstvu ("Sl. glasnik RS", br. 62/2013 - dalje: Zakon).

Kako je navedeno, Zakonnanosi štetu poslodavcima, jer su finansijski izveštaji tri puta obimniji nego ranije, a čak i do pet puta u odnosu na evropske direktive i propise.

"Takav način i promena zakona umesto da se usklađuje sa međunarodnim pravilima, otišlo se na suprotnu stranu i došlo se do skupljeg i komplikovanijeg rešenja, a još uvek nisu završeni izveštaji za prethodnu godinu", rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, dodajući da više od 250 miliona evra košta promena Zakona, jer firme moraju da menjaju softvere i slično.

Atanacković je rekao da je zaključak sa sednice SES-a da bi Ministarstvo finansija trebalo da se izjasni oko nastalih problema, sagleda ih i u najkraćem roku i dovede u red sve što je potrebno kako bi se prilagodili zakonodavstvu EU.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 05.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija