Zastava Bosne i Hercegovine

USKORO ZAJEDNIČKE KONTROLE PORESKE UPRAVE I INSPEKTORATA RADA: Zajednička inspekcija imaće mobilne timove koji će na licu mesta proveravati da li su radnici prijavljeni kod poslodavca i ukoliko nisu biće im pisane mandatne kazne i izricana upozorenja u zavisnosti od toga u kakvom su statusu radnici


Ove nedelje Poreska Uprava i Inspektorat rada potpisaće ugovor koji predviđa da dve inspekcije zajedno kontrolišu da li kompanije drže neprijavljene radnike.

- Suzbijanjem rada na crno očekujemo da se dodatno smanji broj nezaposlenih - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Republički zavod za statistiku objavio je da je u drugom kvartalu ove godine zabeležen najveći broj zaposlenih - 2.881.000 i najmanji broj nezaposlenih - 384.000 u periodu od 2014. do 2017. godine.

Borbom protiv rada na crno očekuje se dodatno smanjenje broja nezaposlenih, rekao je ministar Đorđević.

"Zajednička inspekcija Poreske Uprave i Inspektorata rada imaće mobilne timove koji će na licu mesta proveravati da li su radnici prijavljeni kod poslodavca i ukoliko nisu biće im pisane mandatne kazne i izricana upozorenja u zavisnosti od toga u kakvom su statusu radnici", rekao je Đorđević.

Kada je reč o minimalnoj ceni rada, ministar Đorđević očekuje da će se ona znati tokom septembra.

"Očekujem da dođe do dogovora i kompromisa svih i da će se do 15. septembra znati cena rada", rekao je ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Izvor: Vebsajt RTS, 04.09.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija