Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POŠTARI KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU MERA ZAŠTITE ČINE POVREDU RADNE OBAVEZE: Prilikom popunjavanju potvrde o uručenju pisma ili pošiljke primaocu obavezni su da koriste svoje olovke


Svakog dana na kućne adrese širom Srbije pošiljke dostavlja oko 4.000 poštara i dostavljača, a obzirom na aktuelnu epidemiološki situaciju, u Pošti Srbije kažu da su radnici obavezni da se pridržavaju mera bezbedne dostave pošiljaka kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Pored nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance, poštari i dostavljači imaju obavezu i da građane na čija kućna vrata dolaze, upućuju da za potvrdu o uručenju pisma ili pošiljke koriste svoju olovku za potpis, kažu u Pošti Srbije za Tanjug.

Na pitanje da li je bilo pritužbi da poštari koji dolaze na kućne adrese ne nose zaštitne maske, u pisanom odgovoru navode da se nepoštovanje odluka u pogledu primene mera zaštite, naročito u pogledu obaveze nošenja zaštitne maske, smatra povredom radne obaveze.

. "Na svakom zaposlenom je, bez izuzetka, da se pridržava propisanih opštih i posebnih mera zaštite za vreme dok traje proglašenje epidemije zarazne bolesti", navode u ovom državnom preduzeću.

Dodaju da je angažovano više poštara i dostavljača u odnosu na isti period prošle godine, tako da svakog dana na kućne adrese dostavu pošiljaka obavlja oko 4. 000 poštara i dostavljača, a da je rad "Pošte" organizovan u punom kapacitetu.

Napominju da je dostava organizovana u skladu sa raspoloživim kapacitetima i u skladu sa tehnološkim uputstvima i procedurama uz primenu mera zaštite.

Izvor: Blic, 04.08.2020.
Naslov: Redakcija