Zastava Bosne i Hercegovine

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Protiv Ministarstva privrede vodi se 240 sporova


Ministarstvo privrede vodi 240 sudskih sporova u kojima se pojavljuje kao tužena strana, a vrednost tih sporova je oko 9,3 milijarde dinara.

Takođe, isto ministarstvo se u 22 sudska spora, čija vrednost se procenjuje na oko 665 miliona dinara, pojavljuje kao tužilac, navodi se u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji finansijskih izveštaja Ministarstva privrede (za 2022. godinu).

“Ministarstvo privrede vodi 262 sudska spora, od kojih se u 240 pojavljuje kao tužena strana, dok se u 22 javlja kao tužilac. Ukupna vrednost sudskih sporova gde je Ministarstvo privrede tužena strana iznosi 9.296.226.000 dinara, dok ukupna vrednost sporova u kome je Ministarstvo privrede tužilac iznosi 664.945.000 dinara”, piše u sekciji izveštaja “Potencijalne obaveze”.

Ministarstvo je u 2022. godini za kazne i penale po rešenju sudova isplatilo 11,9 miliona dinara, vidi se u izveštaju.

Prema podacima sa kraja prošle godine, Ministarstvo je evidentiralo potraživanja od 639,3 miliona dinara.

Od te sume, najveći deo odnosi se na potraživanja na ime povraćaja dodeljenih sredstava podsticaja zbog neispunjenja ugovornih obaveza, uvećanih za iznos zakonom propisane zatezne kamate.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Nova Ekonomija, 01.06.2023.
Naslov: Redakcija