Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: Izbor novog rukovodstva AKS zakazan za 1. jul 2017. godine


Izborna skupština Advokatske komore Srbije održana je 04. juna 2017. u sali Gradske opštine Stari grad. Izbornoj Skupštini su prisustvovali predstavnici - delegati svih advokatskih komora prethodnog saziva i novog saziva, a skupština je radila u punom kvorumu i sa predstavnicima starog saziva i sa predstavnicima novog saziva.

Predstavnici u Skupštini Advokatske komore Srbije prethodnog saziva su usvojili izveštaje o radu svih organa, izveštaje o finansijskom poslovanju i finansijske planove Advokatske komore Srbije.

Predstavnici u Skupštini Advokatske komore Srbije prethodnog saziva doneli su odluku o sprovođenju postupka dopunskog kandidovanja za sve organe Advokatske komore Srbije koji se biraju neposredno, tajnim glasanjem na Izbornoj sednici Skupštine AK Srbije, utvrdili rokove za sprovođenje pojedinih izbornih radnji i potvrdili mandate novoizabranim predstavnicima u Skupštini i Upravnom odboru AK Srbije iz advokatskim komorama u sastavu ove komore.

Delegati Skupštine AK Srbije novog saziva doneli su odluku o prekidu Izborne sednice skupštine AKS i zakazali nastavak Izborne sednice skupštine AK Srbije za subotu 01.07.2017. sa početkom u 12:00 sati na kojoj će biti izabrani Predsednik, Potpredsednik, Nadzorni odbor, Disciplinski tužilac i njegovi zamenici, Predsednik, Zamenik predsednika i sudije Disciplinskog suda i izborni član Saveta AK Srbije. Po okončanju Izborne sednice skupštine AK Srbije 01.07.2017. javnost Srbije biće upoznata ko su novi nosioci funkcija i članovi organa u Advokatskoj komori Srbije.

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Srbije, 04.06.2017.
Naslov: Redakcija