Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKLJUČENA ČETVRTA POSEBNA SEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: SKUPšTINA USVOJILA ZAKLJUčKE O RADU NEZAVISNIH TELA


U Danu za glasanje, 5. juna, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 30. maja 2014. godine, povodom razmatranja Redovnog godišnjeg izveštaja Poverenika za zaštituravnopravnosti za 2013. godinu.

Narodna skupština je, većinom glasova, usvojila i Predlog zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 30. maja 2014. godine i Predlog zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 2. juna 2014. godine, povodom razmatranja Redovnog godišnjeg izveštaja Zaštitnika građana za 2013. godinu.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su Predlog zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 30. maja 2014. godine i Predlog zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 2. juna 2014. godine, povodom razmatranja Izveštaja o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2013. godinu.

U Danu za glasanje, većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su Predlog zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Predlog zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 2. juna 2014. godine, povodom razmatranja Izveštaja o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2013. godinu, sa Izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje.

Narodna skupština je, većinom glasova svih narodnih poslanika, usvojila Predlog zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava povodom razmatranja Izveštaja o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda sednice i odlučivanje o njima, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Četvrtu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 5.6.2014.