Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DO 15. MAJA 2022. GODINE PRIJAVA ZA ONLAJN PROGRAM PREKVALIFIKACIJE ZA IT


Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uputio je poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se do 15. maja, prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za IT.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je od 2017. godine do sada obučeno više od 2.200 polaznika i polaznica. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika i polaznica.

Program će ove godine biti održan onlajn kako bi svi polaznici iz cele Srbije mogli da direktno iz svog doma učestvuju.

Onlajn program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022-2023. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java,.NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse

Svi zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na sajtu itobuke.rs

Rok za podnošenje prijava je 15. maja 2022. godine.

Izvor: Vebsajt Vlade, 29.04.2022.
Naslov: Redakcija