Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O FORMIRANJU PRIVREMENOG REGISTRA I NAČINU UPLATE JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI SVIM PUNOLETNIM DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE U CILJU SMANJIVANJA NEGATIVNIH EFEKATA PROUZROKOVANIH PANDEMIJOM BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Prijave građana za 100 evra počinju 15. maja i trajaće do 5. juna 2020. godine


Prijava za 100 evra od države kao meru direktne pomoći iz paketa mera počinje 15. maja i traje do 5. juna, a već prva isplata biće 1. juna.

Pravo na 100 evra pomoći iz Paketa mera ima oko 5,5 miliona građana Srbije.

Ministarstvo finansija omogućiće svim građanima koji imaju pravo na ovaj iznos, i žele da novac dobiju, da se za njega prijave elektronskim putem preko portala Uprave za trezor, ili putem telefona.

Broj telefona biće objavljen pred 15. maj kada počinje da radi kontakt centar.

Prilikom poziva ili onlajn prijave biće neophodno da ostavite ime i prezime, broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imate račun, ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren, podsećaju iz Ministarstva finansija.

Kako je ranije najavljeno, program od 100 evra za sve građane Srbije ima za cilj da se podstakne potrošnja i bolji psihiloški stav ljudi prema budućnosti.

Izvor: Vebsajt Kurir, 04.05.2020.
Naslov: Redakcija