Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAREDBA O OGRANIČENJU I ZABRANI KRETANJA LICA NA TERITORIJI RS: Građani stariji od 65 godina mogu u kupovinu namirnica subotom od 4 do 7 časova. Omogućeni termini za šetanje kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta, i to ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta


Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19, kojem predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić, definisao je funkcionisanje u dane vikenda s obzirom na izmene ograničenja kretanja.

Građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju, što je do sada bio slučaj. Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do 1 ujutru, i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, i to ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti prisutno najviše deset osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Izvor: Vebsajt Vlade, 03.04.2020.
Naslov: Redakcija