Zastava Bosne i Hercegovine

SINDIKAT ZAPOSLENIH U PRAVOSUDNIM ORGANIMA SRBIJE: Vlada RS da stavi van snage zaključak da se članovima upravnih i nadzornih odbora isplaćuje neto naknada u visini prosečne zarade, a predsednicima odbora ista naknada uvećana za 20 odsto, ili da ga preinači tako da članovi upravnih i nadzornih odbora volontiraju ili da im se isplaćuje naknada samo za održane sednice u visini dnevnice od 150 dinara


Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima Srbije predložio je Vladi Republike Srbije da stavi van snage zaključak da se članovima upravnih i nadzornih odbora isplaćuje neto naknada u visini prosečne zarade, a predsednicima odbora ista naknada uvećana za 20 odsto.

U saopštenju Sindikat je naveo da je predložio Vladi ili da stavi van snage taj zaključak, donet 3. marta, ili da ga preinači tako da članovi upravnih i nadzornih odbora volontiraju ili da im se isplaćuje naknada samo za održane sednice u visini dnevnice od 150 dinara.

"Bilo bi dobro da ste pre donošenja ovog zaključka preispitali rezultate rada upravnih i nadzornih odbora jer se, najčešće, radi o gubitašima čije gubitke pretvarate u javni dug koji plaćamo mi poreski obveznici", naveo je Sindikat.

Podseća se da određeni broj zaposlenih u državnoj upravi, pravosudnim organima, lokalnoj samoupravi, prosveti, zdravstvu, kulturi, nauci, policiji, socijalnim ustanovama, Vojsci, iako svoj posao obavlja odgovorno, profesionalno i puno radno vreme, prima platu ispod minimalne zakonom garantovane zarade.

Izvor: Vebsajt Blic, 04.04.2017.
Naslov: Redakcija