Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA APV: Raspisani redovni izbori za poslanike Skupštine AP Vojvodine za nedelju, 26. april 2020. godine


Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je redovne izbore za poslanike Skupštine AP Vojvodine za nedelju, 26. april 2020. godine, a na osnovu Statuta Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2014) i Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 23/2014, 12/2020 i 14/2020 - autentično tumačenje).

"Upravo sam, kao predsednik Skupštine AP Vojvodine, na osnovu ovlašćenja i obaveza koje mi nalaže Statut AP Vojvodine i Pokrajinska skupštinska odluka o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, za nedelju 26. april 2020. godine raspisao redovne izbore za poslanike Skupštine AP Vojvodine.

S obzirom na to da se, u skladu sa navedenom odlukom, pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodine kao jednoj izbornoj jedinici, poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana", poručio je predsednik Pastor nakon raspisivanja izbora.

Izvor: Vebsajt Skupštine APV, 03.03.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija