Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O STANOVANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA: Udruženje "Profesionalni upravnici Srbije" traži da se odredi okvirna cena njihovih usluga


Udruženje "Profesionalni upravnici Srbije" pozvalo je stanare, koji to još nisu uradili, da upišu zgrade u registar i izbegnu prinudnu upravu. Ovo udruženje je na sastanku raspravljalo i o cenama usluga upravnika, ali i o problemima u radu upravnika....

Posle uvođenja upravnika polako isplivavaju na videlo i problemi. Jedan od njih je da je u pojedinim gradovima i opštinama bilo slučajeva da se cene usluga značajno razlikuju. Zbog toga ovo udruženje ima predlog da se odredi okvirna cena za usluge upravnika.

U udruženju kažu da ima problema i u praksi, pa navode da upravnik mora biti dostupan 24 časa, što je, kako smatraju, u suprotnosti sa Zakonom o radu ("Sl. glasnik RS", br. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013, 75/2014, 13/2017 - odluka US i 113/2017), kao što je kršenje zakona i uzimanje JMBG-a od građana u pojedinim slučajevima. Ovo nisu jedini problemi, te je udruženje odlučilo da sa ove rasprave nadležnima pošalje svoje zaključke.

Udruženje je još jednom apelovalo i na stanare, koji to još nisu uradili, da upišu zgrade u registar i izbegnu prinudnu upravu. Na taj način biće u prilici da biraju upravnika, ali i troškove koje prinudna uprava u zgradama podrazumeva.

Izvor: Vebsajt RTV, Miroslav Zadrepko, 03.02.2018.
Naslov: Redakcija