Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O NAKNADAMA ZA POSLOVE REGISTRACIJE I DRUGE USLUGE KOJE PRUŽA AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Novi cenovnik za registraciju preduzeća


Agencija za privredne registre (APR) objavila je novi cenovnik naknada za registraciju preduzeća u kojem se navodi da će naknada za registraciju firme od 1. januara 2023. iznositi 6500 dinara.

U saopštenju APR navodi se da naknada za registraciju osnivanja privrednog društva, javnog preduzeća, zadruge, zadružnog saveza, udruženja, zadužbine, fondacije, sportskog udruženja, društva i saveza u oblasti sporta, privredne komore, ogranka stranog privrednog društva i predstavništva stranog privrednog društva, stranog udruženja, predstavništva strane zadužbine i strane fondacije, predstavništva strane privredne komore, zdravstvene ustanove i ustanove kulture iznosi 6.500,00 dinara, a ako je prijava za registraciju elektronska 5.900,00 dinara.

Naknada za registraciju medija, turističke agencije, stečajne mase, ponuđača i za izdavanje ili obnavljanje licence za obavljanje poslova turističke agencije organizatora turističkog putovanja iznosi 3.300,00 dinara, a ako je prijava elektronska 3.000,00 dinara.

Naknada za registraciju preduzetnika u ovoj godini je 1.600 din, a ako je elektronska 1500 dinara.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 01.01.2023.
Naslov: Redakcija