Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN BESPLATNI VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "ANALIZA NOVE UREDBE O POSTUPKU I NAČINU ODLAGANJA PLAĆANJA DUGOVANOG POREZA I DOPRINOSA I NOVIH ODLUKA O ODLAGANJU KREDITA I LIZINGA, U CILJU UBLAŽAVANJA EKONOMSKIH POSLEDICA NASTALIH USLED BOLESTI COVID-19"


Kompanija Paragraf organizovala je 5. januara 2021. godine besplatan vebinar "Analiza NOVE Uredbe o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa i Novih Odluka o odlaganju kredita i lizinga, u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19".

Na vebinaru je bila analizirana nova Uredba Vlade kojom se uređuju postupak i način plaćanja javnih prihoda čija je dospelost odložena saglasno Uredbi o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima, odnosno saglasno Zaključku Vlade.

Učesnicima vebinara su mogli da čuju objašnjenja vezana za postupak i način plaćanja odloženih javnih prihoda, a dobili su i odgovore na pitanja vezana za primenu Uredbe, Odluke i drugih poreskih propisa.

Vebinar je bio namenjen svim licima zaposlenim u računovodstvu privrednih društava, preduzetnicima, kao i drugim licima koja su zadužena za obračun i plaćanje javnih prihoda.

Predavači, Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", i Mara Cvetković - glavni i odgovorni urednik Specijalisa za carine, na vebinaru su obradili sledeće teme:

  • Uredba o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19
  • Ostale poreske aktuelnosti
  • Osvrt na izmene Pravilnika iz oblasti PDV
  • Odluka o privremenim merama za banke u cilju adekvatnog upravljanja kreditnim rizikom u uslovima pandemije COVID-19 ("Sl. glasnik RS", br. 150/2020)
  • Odluka o privremenim merama za davaoce finansijskog lizinga u cilju adekvatnog upravljanja kreditnim rizikom u uslovima pandemije COVID-19 ("Sl. glasnik RS", br. 150/2020)
Izvor: Redakcija, 5.1.2021.