Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O PRESTANKU KORIŠĆENJA ANALOGNIH KATASTARSKIH PLANOVA: Od 1. januara 2020. godine katastar nepokretnosti isključivo na digitalnim planovima


Učinjen je veliki iskorak time što je prevaziđen decenijski način održavanja katastra nepokretnosti i metodologije primene analognih sistema.

Od 01.01.2020. godine počela je primena Odluke o prestanku korišćenja analognih katastarskih planova. Danom početka primene Odluke održavanje katastra nepokretnosti vršiće se na digitalnim katastarskim planovima nastalim u postupku njihove digitalizacije

Primenom Odluke obezbediće se puna podrška uspostavljanju Integrisanog sistema katastra nepokretnosti (ISKN) – koji ne podržava analogne formate. ISKN se razvija u okviru Projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji", koji ima za cilj da uspostavi efikasan, transparentan, dostupan i pouzdan sistem za upravljanje nepokretnostima.

Na ovaj način će Republički geodetski zavod odgovoriti svim zahtevima Vlade Republike Srbije, a naročito će doprineti uspešnoj realizaciji infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji.

U nastavku možete pogledati Uputstvo za održavanje i unapređenje kvaliteta podataka digitalnog katastarskog plana nastalog digitalizacijom analognih planova i Proceduru kojom se definišu zadaci i rokovi.

Preuzmite:

Izvor: Vebsajt RGZ, 31.12.2019.
Naslov: Redakcija