Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN BESPLATNI VEBINAR KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU “PORESKE I RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE”


Kompanija Paragraf organizovala je 2. decembra 2022. godine besplatni vebinar na temu "Poreske i računovodstvene aktuelnosti vezane za kraj poslovne godine".

Kompanija Paragraf i redakcija časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor" tradicionalno organizuju besplatan vebinar vezan za poreske i računovodstvene teme koje svoju aktuelnost dobijaju krajem poslovne godine.

Učesnici vebinara su imali priliku da čuju odgovore na najaktuelnija pitanja iz prakse vezana za elektronsko fakturisanje i fiskalizaciju i njihov odnos sa propisima o PDV.

Pored toga, učesnici su mogli da se podsete poreskih i računovodstvenih pravila koja svoju aktuelnost dobijaju krajem svake poslovne godine.

Takođe, budući da se očekuju bitne izmene poreskih propisa, kao i propisa iz oblasti elektronskih faktura i fiskalizacije, učesnici su imali priliku da se na vebinaru upoznaju sa tim novinama.

Vebinar je bio namenjen računovođama, finansijskim direktorima, poreskim savetnicima, kao i svim drugim licima koja u svom poslovanju primenjuju poreske i računovodstvene propise, kao i propise iz oblasti elektronskog fakturisanja i fiskalizacije.

Predavači, Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor" i Vesna Ljubičić - odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", pažnju su posvetili sledećim temama:

  • Aktuelna pitanja iz oblasti elektronskog fakturisanja i fiskalizacije
  • Poreske teme vezane za kraj poslovne godine (poreski tretman izdataka za reklamu i reprezentaciju, utvrđivanje manjka i rashoda dobara, ispravka srazmernog poreskog odbitka...)
  • Osvrt na očekivane izmene poreskih propisa i propisa iz oblasti elektronskog fakturisanja i fiskalizacije
  • Predzaključne radnje i knjiženja
  • Ostale aktuelnosti.
Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 2.12.2022.