Zastava Bosne i Hercegovine

NALED: Stručna pomoć malim preduzetnicima o onlajn trgovini, bezgotovinskom plaćanju, registraciji poslovanja na Gugl mapama i fiskalizaciji


Preduzetnici i vlasnici mikro preduzeća iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kruševca i Valjeva koji žele da modernizuju poslovanje mogu da se obrate karavanu stručnjaka "Mali biznis u malom prstu" koji stiže u njihove gradove, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Eksperti karavana biće im na raspolaganju za sva pitanja o onlajn trgovini, bezgotovinskom plaćanju, registraciji poslovanja na Gugl mapama i fiskalizaciji. Preduzeća i preduzetnici iz pet gradova kojima je potrebna ova vrsta podrške posetu konsultanata mogu da zakažu putem i-mejl adrese digitalnikaravan@naled.rs.

Karavan Mali biznis u malom prstu deo je projekta Mali biznis informator koji organizuje NALED uz podršku Britanske ambasade i u partnerstvu s Kabinetom predsednice Srbije i ministarstvima privrede i finansija.

“Kriza izazvana pandemijom kovida-19 uvela je privrednike u novu eru poslovanja i nametnula digitalizaciju kao top prioritet. Naši stručni konsultanti posetiće najmanje 500 preduzetnika i malih privrednika, a posetu je moguće organizovati sve do 31. januara”, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Prema njenim rečima, procedura registracije preduzeća na Gugl mapama traje manje od deset minuta, a one olakšavaju kupcima da pronađu sve potrebne informacije o preduzeću, uključujući radno vreme, kontakt i GPS lokaciju.

U pripremi je i interaktivni portal Mali biznis informator koji će početi s radom od 1. januara sledeće godine.

Na nacionalnom portalu preduzetnistvo.gov.rs privrednici će uskoro moći da pronađu podsajt www.informator.preduzetnistvo.gov.rs i na njemu sve informacije koje se tiču poslovanja, kada i kako plaćati poreze, da li postoje takse i naknade koje treba izmiriti, kako poslovati na internetu i drugo.

Izvor: Vebsajt N1, 2.11.2021.
Naslov: Redakcija