Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O FISKALIZACIJI: Rasprava će trajati do 23. novembra 2020. godine


U postupku pripreme Nacrta zakona o fiskalizaciji, kojim se uređuje predmet fiskalizacije, postupak fiskalizacije preko elektronskog fiskalnog uređaja, sadržaj fiskalnog računa, određuju se obveznici fiskalizacije i uređuju druga pitanja od značaja za fiskalizaciju, Ministarstvo finansija, sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o fiskalizaciji.

Nacrt zakona o fiskalizaciji sačinjen je u okviru rada radne grupe, u čijem radu su pored predstavnika Ministarstva finansija, Ministarstva finansija – Poreske uprave učestvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije, kao i eksterni stručni konsultanti.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu do 23. novembra 2020. godine.

Prezentacija i rasprava o Nacrtu zakona predstaviće se shodno merama Vlade, a u cilju sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i zaštite zdravlja građana, elektronskim putem (u formi video konferencije ili na drugi mogući način).

Javnost će biti blagovremeno obaveštena, na internet stranici Ministarstva finansija, o tačnom vremenu i načinu sprovođenja planiranih aktivnosti u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o fiskalizaciji.

Ministarstvo finansija poziva stručnu javnost iz ove oblasti, privredne subjekte, obveznike fiskalizacije, kao i sva druga zainteresovana lica da uzmu učešće u javnoj raspravi.

Shodno merama Republike Srbije za ublažavanje posledica pandemije virusa COVID-19 i zaštiti zdravlja građana, primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu finansija Republike Srbije ISKLjUČIVO elektronskim putem na imejl adresu: fiskalni.sektor@mfin.gov.rs

Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 03.11.2020.
Naslov: Redakcija