Zastava Bosne i Hercegovine

PRAĆENJE PRIJEMNOG ISPITA KANDIDATA ZA DEVETU GENERACIJU POLAZNIKA PRAVOSUDNE AKADEMIJE OMOGUĆENO UŽIVO PUTEM LIVE STRIMA PREKO YOUTUBE KANALA


Prijemni ispit kandidata za devetu generaciju polaznika Pravosudne akademije, prvi put ove godine moći će da se prati uživo, putem live strima preko Youtube kanala.

Direktan prenos je omogućen i za pisani test i za polaganje usmenog ispita.

Prenos uživo je obezbeđen na svim lokacijama na kojima je zakazano polaganje ispita u kancelarijama Pravosudne akademije u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

Tim povodom, u cilju podizanja transparentnosti rada domaćeg pravosuđa, direktor Akademije Nenad Vujić je u izjavi za Tanjug ukazao da je do sada akademija obezbeđivala direktan prenos ispita u svojim prostorijama za sve zainteresovane, a ovo će biti prvi put da direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog računara ili mobilnog telefona.

On je napomenuo da se za polaganje ispita prijavilo 115 kandidata za 31 mesto na Akademiji, a u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem šest kandidata.

"Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pismeni, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno", rekao je ranije za Tanjug Vujić i dodao da ce se pismeni test obaviti 5. novembra u sve četiri apelacije - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Od 12. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca.

Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će biti objavljeni rezultati.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce.

Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

Izvor: Vebsajt Novosti, 4.11.2018.
Naslov: Redakcija